HTML

Idézetek

2007.07.21. 18:46 | _d_b_ | Szólj hozzá!



«Egy biztos: ez az a szeretet, mely nem múlik el soha. Mert túl van téren és időn. Mindegy, hol vagy és mikor látlak. Ha életemben csak egyszer, akkor is szeretlek. Nem kell veled élnem, nem kell naponta látni, érinteni, ölelni, simogatni téged. Elég, ha megpillantlak a vonatablakban. Vagy még annyi se kell. Csak tudni, hogy vagy.


«Néha az életben, te találsz egy különleges barátot.
Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak.
Valaki, aki megnevettet addig, amíg nem tudod abbahagyni.
Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd.
Ez az örök barátság.

«Szerelem első látásra - ez csak egy jelszó. Az igazi szerelem végülis nem vattacukor, hanem sokkal több.

«Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást.

«Tudod olyan ritkán jön össze, hogy két ember igazán szeresse egymást. Vagy az egyik szerelmes és a másik elfogadja vagy csak valami összetartja őket. Fogadj meg tőlem egy tanácsot: ne okozz másoknak bánatot, meg szenvedést. Ha szereted őt, úgy tedd, hogy ő is boldog legyen. Hisz olyan rövid ez az élet és annyira kevés jó dolog jut belőle, hogy azt a pici kis örömet el kell fogadnunk ami néha jut.

«Úgy tanulj, mintha sosem halnál meg és úgy élj, hogy mindig gondolj a halálra.

«Ha hibázol a szívedre ne vedd, a hiba a szeretethez vezet. Aki meglátja magában a hibát, az másoknak is könnyen megbocsát.

«Életünk egyetlen problémája megtanulni szeretni.

«Aki tökéletes barátokat keres, barát nélkül marad.

«Ne félj az elválástól. Ugyanis olyan, mint a szél, a kis tüzeket eloltja, a nagyokat fellobbantja.

«Többnyire alábecsüljük egy mosoly, egy simogatás, egy kedves szó, egy figyelő tekintet, egy őszinte bók vagy csekélyke törődés erejét, pedig mind képes rá, hogy új írányt szabjon életünknek.
 
«Csak az ember tudja előre, hogy megfog halni, mégis egyedül az ember tud nevetni.

«Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállás minden problémádat megoldja, de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni.

«Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak. Egyszerűen csak szeress és fontos leszel.

«Ha azt akarod, hogy egy könnyü dolog nagyon nehéz legyen, akkor csak halogasd.

«Senki nem igérte, hogy az élet igazságos.
Csak akkor érezheted úgy, hogy becsaptak, ha elvársz valamit.
Elvárások híján csalódásoktól sem kell tartanod.
Minél kevesebbet vársz, annál szabadabb lehetsz, s annál kevésbé az idő rabja.
Miért? Mert elfogadod azt, ami van. Az elfogadás felszabadít.

«Ami könnyen elérhető, az a felszínen csillog. Ami érték, olykor fénytelen, és a mélyre kell ásni érte! Amiben a sokaság élvezetét leli, sivár és illanó gyönyörűséget kínál. Amiről én beszélek, az a felszínről nem látható, és bensődben derül.

«A bocsánatkérést nem a vétkes szokta kezdeni, hanem akiben nagyobb a szeretet.

«Aki szeret, az nincs többé egyedül, mert az, akit szeret mindig jelen van. Aki szeret, az már nem akar többé a saját élete középpontja lenni. Engedi, hogy életének más legyen a középpontja és ezt nyereségnek és boldogságnak érzi. Feladja önmagát. Olyan lesz, mint egy nyitott kéz, amely kapni akar. Aki szeret, annak van bátorsága ahhoz, hogy olyan legyen, mint akinek szüksége van valamire.

«Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan, ahonnan elmentél.

«Az üres fejnek van egy vitathatatlan előnye, könnyebb büszkén a magasba tartani.

«Barátainkra gyakran alig, ellenségeinkre bezzeg mindig bőven van időnk.

«Nem az a szeretet, ha két ember egymás szemébe néz, hanem az amikor mindketten ugyanabba az irányba néznek.

«A világ csupa egyszerű dologból áll. Csak mi vagyunk bonyolultak. Bonyolult a gondolkodásunk. Belemenekülünk a részletekbe, amik talán nem is annyira fontosak és elvonják figyelmünket a lényegről. Pedig a világ csupa egyszerű dologból áll. Alattunk van a föld, amiből kinőnek a növények és amire építik a házakat. Felettünk az ég, rajta a nap, a hold és a csillagok. A házak teteje az ég felé van. Az alma a fáról lefelé esik. És ha szétnézünk, emberek mindenhol. Mind különbözőek. Élünk. Itt és most. Születünk, szeretünk és meghalunk. Hogy miért? Nézd a rét virágait, nézz a csillagokra és kérdezd meg mégegyszer...

«A szerelem olyan betegség, mely akkor fáj nekem, ha elmúlik neked!

«Nem az élet nehéz, hanem a szeretet.
 
«Amióta feltalálták a tükröt, fölösleges másokon nevetni.

«Vannak szavakkal kifejezhetetlen nagy örömök és mély fájdalmak. A lélek utolsó lehetősége a leírhatatlan boldogságban és a legnagyobb fájdalmak idején a csend.

«Ne légy szomorú, ha búcsúzni kell.
Búcsúra szükség van az új találkozáshoz.
S az új találkozás, bár percek vagy életek múlnak el közben,
barátok számára bizonyosság.

«Ne feledd amatőrök építették Noé bárkáját, profik a titanicot.

«Aki azt képzeli, hogy minden gyümölcs ugyanakkor érik meg, mint a szamóca, az semmit sem tud a szőlőről.

«A legtöbb ember inkább azt választja, hogy IGAZA legyen, semmint azt, hogy BOLDOG legyen.

«Ha ki akarsz sétálni az életemből, szólj és veled megyek.

«Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra, hogy veled töltse.

«Ha az ember magányra vágyik, akkor nem az egyedüllét, hanem csak a megfelelő ember közelsége kell neki.

«Ha szeretünk megkockáztatjuk,hogy nem fognak viszontszeretni.Ha remélünk meg
kockáztatjuk a csalódást.Mégis vállalnunk kell a kockázatot, mert az életben az a legnagyobb kockázat,ha nem kockáztatunk.Aki nem kockáztat,az nem tesz semmit,és nem lát semmit,annak nincs semmije és ő maga is semmi,mert nem tanul,nem érez,nem változik,nem fejlődik,nem szeret és nem él.

«Csak légy, aki vagy és beszélj szíved mélyéről, ennél többet senki se tehet.

«Soha nem találnánk önmagunkra, ha nem lennének magányos perceink.

«Mindenkinek szüksége van valakire, akinek mindent őszintén bevallhat, különben akármilyen értékes ember, magányossá lesz.
Mert az a mi sorsunk, hogy az élet megtörjön minket, de néha éppen azon a ponton leszünk erősek, ahol legjobban megtört az élet. De akit megtörni nem bír, azt megöli a világ.

«A férfi nőt akar, a nő meg férfit. De miért pont azt, akit nem lehet?

«Mondjuk, az élet az olyan, hogy én itt állok, és millió labda jön felém. Vannak kék labdák, piros labdák, fehér labdák, fekete labdák, mindenféle színű labdák repülnek felém, Ha van egy ideálom, akkor az olyan, mintha azt mondanám, hogy nekem fekete labdák kellenek. S akkor hiába jön felém mindenféle labda, egyik sem kell, várom a fekete labdákat, és káromkodom, hogy olyan kevés fekete labda van, sohasem jön fekete labda, De már egy piros elment, amit elkaphattam volna, vagy tizenöt sárga, meg rózsaszín, meg mindenféle, nekem azonban nem kellenek, mert én olyan ember vagyok, aki feketére vágyik. Tehát, ha az embernek van egy ideálja, akkor rengeteg dolog történhet meg, de ő elsétál mellettük. Észre sem veszi az ilyen kegyeket, mert van egy ötlete, van egy elképzelése arról, hogy neki mi kell, s ki ő, s közben elveszíti azt, amije éppen van, mert valami másért küszködik. Szerintem ez rettenetes dolog. Mikor pedig végre kap egy feketét, akkor rájön egy év múlva, hogy a fekete nem is jó.

«Nem biztos, hogy ami rosszul esik, az rossz is. Lehet, hogy éppen a katasztrófától ment meg.

«Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát - talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.

«A boldogság az, amikor sokat kapunk. A fájdalom az, amikor ezt mind elveszik. Én nem akarok boldog lenni többé, mert az egyszer nagyon fájni fog.

«Bármi, ami gyönyörű és értékes, egyúttal rövid életű is. Te mégis azt akarod, hogy minden örökké tartson. Ha szeretsz valakit, azt ígéred: ?Szeretni foglak egész életemben.? És közben pontosan tudod, hogy még a holnapban sem lehetsz biztos ? hazug ígéretet teszel. Csupán annyit mondhatsz: "Szerelmes vagyok beléd e percben, és maradéktalanul neked adom magamat. A következő pillanatról semmit sem tudok. Hogyan ígérhetnék bármit? Meg kell bocsátanod nekem..."

«Azt,hogy hogyan éljek, mit tegyek,mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték,az óvodában annál inkább. Íme,amit ott tanultam:Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tegyél vissza ahonnan elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! A frissen sült sütemény és a hideg tej nagyon tápláló! Élj mértékkel! Mindennap,tanulj,gondolkodj,rajzolj,fess,énekelj, táncolj,játssz és dolgozz egy keveset!
Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj:fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól!Ismerd fel a csodát!

«Szükségem van rád ahhoz, hogy elviseljem hiányodat.

«Azok az emberek, akik tökéletesen hisznek önmagukban, mind az elmegyógyintézetben vannak.

«Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.

«Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valóban vagyunk, arról senki sem.

«Ha egy egész napot végig akarsz morcoskodni, azon muszáj mosolyogni.

«Örülj neki, hogy fáj a szíved, mert az arra utal, hogy szeretsz.

«Az OTT sohasem jobb, mint az ITT. Hiszen ha egyszer elértél ODA, az OTT-ból ITT lesz, és megint úgy fogod látni, hogy egy másik OTT sokkal vonzóbb.

«Gondolkodni nem egészséges. Nem mintha lehetne választani.

«Vannak dolgok, amelyeknek nem azért van végük, mert elmúlnak, hanem mert megölik őket.

«Megérthetjük egymást, de megfejteni mindenki csak önmagát tudja.

«Minden egy cérnaszálon függ. Vajon erősebb lenne a cérnaszál, ha ezt tudhatná?

«Ki bánatot sosem ismert, az boldogságot meg nem ért.

«A fájdalom új embert farag belöled, ha közben nem pusztulsz bele.

«Engem nem lehet elfelejteni, csak nehéz megjegyezni.

«A férfiak a világot uralják, a nők csak a férfiakat!

«A vágy abból él, amit remél, s attól hal meg, amit elér.

«Senki sem oldhatja meg a problémáját annak, akinek az a problémája, hogy a problémáit nem akarja megoldani.

«Azoknak, akiket szeretünk, csaknem mindig nagyobb a hatalmuk rajtunk, mint nekünk önmagukon.

«Nem az a fájdalom, zokogva sírni, hanem a zokogó fájdalmat mosolyba fojtani."

«Ne menj elöttem, mert én nem tudlak mindig követni,
«Ne kövess engem, mert nem tudlak mindig vezetni,
Ballagj csak mellettem és legyél a barátom.

«Vannak zebrák, akik a rács mögé is beállnak, csakhogy fehér lónak lássák őket!

«Egyetlen pillanat alatt el lehet jutni a gyermekorból az érett felnött korig, mindössze azt kell felismerned, hogy más emberek érzései éppoly fontosak, mint a sajátjaid.

«A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk.

«Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy lelket, amely annyira erős, hogy fölemel bennünket,
s annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van reánk, mint nekünk őreá.

«A szerelem az élet nagy ajándéka, és aki nem nyújtja ki utána a kezét, az sohasem élte az életet a maga teljes módján.

«Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést.

«Az ellenség csak részben tudja tönkretenni az embert, egy jóindulatú és meggondolatlan barátra van szükség, hogy az illető tökéletesen és végérvényesen tönkremenjen

«Ha az életben boldog akarsz lenni, tanulj meg egy embert hibával szeretni, mert ha olyat keresel, kiben hiba nincs,más világon válaszz, mert a Földön nincs!

«Nem az a barát, ki örömödben veled nevet, hanem ki a bajban, ondban megfogja a kezed. 

«Vannak olyan pillanatok ez életben,amikor olyannyira hiányzik nekünk valaki,hogy ki szeretnénk őt szakítani a z álmainkból,és úgy igazából megszeretnénk ölelni.

«Furcsa dolog az élet.Ha nem vagy hajlnadó elfogadni mást,csak a legjobbat,akkor nagyon gyakran meg is kapod azt!

«Van úgy,hogy megfeszülve erőlködsz...
úgy kell énekelned,hogy ne érdekeljen,kapsz-e érte pénzt,
úgy kell szeretned,mintha sosem bánatnának,
úgy kell táncolnod,mintha senki sem figyelne,
szívedből kell jönnie,ha azt akarod,hogy jó legyen.

«Amikor rosszul vagy attól,hogy eleged van abból,hogy rosszul vagy,akkor meg fogsz változni.

«Csak azoktól tanultál,akik csodáltak téged és kedvesek voltak hozzád?Nem tanultál azoktól,akik elutasítanak és ellened szövetkeznek?

«A születés gyönyörű.A halál békés.Csak a kettő közti átmenet okoz egy kis gondot.

«Embernek lenni nehéz,de másnak lenni nem érdemes.

«A tükröd leszek,hogy lásd,ki vagy,ha nem látnád.

«Mikor haza viszed a nőt,mosd le az arcát,szedd le a magas sarkáról.Ezután meglátod,mit kaptál.

«Várni kell,ha valaki késik,
tűrni kell,ha valaki roszz,
sírni kell,ha szívünk vérzik,
remélni kell,ha bíztat a sors,
szeretni kell,ha szeretnek,
emléket őrizni,ha szép,
feledni kell,ha felednek,
méga akkor is,ha nagyon nehéz.

«Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.

«A sör lassan butít, de nem baj. Én ráérek.

«A mosoly egy olyan görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent!

«Csak azok látják meg a világot a maga valóságában, akiknek szemét tisztára mosták a könnyek.

«Sose felejts el mosolyogni. Még akkor sem, amikor
szomorú vagy.Lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba.

«Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént.











A bejegyzés trackback címe:

https://blogololettem.blog.hu/api/trackback/id/tr57122580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása